Франция стартира защитата на световната титла, откъдето започна и възходът на миналото Световно първенство


Франция стартира защитата на световната титла, откъдето започна и възходът на миналото Световно първенство
Снимка: Getty Image/Guliver

2774 0

Франция е символичен домакин на Австралия тази вечер на стадион "Ал Жануб" в Катар, където двата тима стартират участието си на Световното първенство 2022. Срещата ще може да проследите от 21 часа НА ЖИВО в SportLive.bg, а шест часа по-рано и другия двубой от група "D" между Дания и Тунис. 

Начало на борбата за Франция

Срещата се очертава специална за "петлите", които стартират защитата на световната си титла от Мондиал 2018 г. От тогава по-голяма част от избраниците на Дешан са нови, но те претърпяха огромен удар през последните дни - Карим Бензема получи контузия и ще пропусне надпреварата. 

В същото време селекцията на Франция е в колеблива форма в последните 10 срещи на тима, тъй като в първите 5 записаха серия от 4 победи и една загуба, но след това започна лошото им представяне в Лигата на нациите - една победа, две равенства и още толкова загуби. 

От същото за Австралия в самото начало

От другата страна се намира отборът на Австралия, който игра бараж срещу Перу за класиране на Мондиала. "Кенгурутата" съумяха да победят след изпълнение на дузпи, а след това последваха две спечелени контроли с Нова Зенландия през септември, но и двете селекции, които ще се срещнат тази вечер - не са играли контролни проверки наскоро. 

Тази вечер двата тима ще изиграят своята трета официална среща през настоящия век и общо петата. Австралия спечели първата между тях през 2001 г., след което последваха реми и две победи за "петлите", последната от които на Мондиал 2018. Тогава двата тима отново попаднаха в една група и дори играха още в първия кръг. Гризман и Йединак вкараха от дузпи за двата тима, докато автогол на Бехич направи разликата тогава. 

Вероятни състави:

Франция: Лорис, Павар, Варан, Конате, Eрнандес, Чуамени, Фофана, Рабио, Гризман, Жиру и Мбапе.

Австралия: Раян, Бехич, Роулс, Соутър, Аткинсън, Ървин, Муй, Леки, Хрустич, Мабил, Макларън

Франция срещу Австралия по ТВ: Къде да гледаме срещата от Световното по футбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички