Бензема напусна Катар с първия полет, Жиру получава шанс за уникален рекорд


Бензема напусна Катар с първия полет, Жиру получава шанс за уникален рекорд
Снимка: GettyImages

4264 0

Липсата на Карим Бензема на Световното първенство през 2022 г. в Катар се очертава като една от най-коментираните теми в първите дни на надпреварата, която стартира днес. Тя ще се провежда до големия финал на 18-и декември, а нападателят на Франция е пореден удар по амбициите на настоящия световен шампион. 

Стрелецът на Реал Мадрид лекуваше мускулни болки през последните месеци и екипа на "петлите" постъпваха много внимателно към въвеждането на Бензема в тренировъчния процес, след като не особено активен в него и с екипа на "белия балет".

По този начин той проведе една от първите си пълноценни тренировки с Франция снощи, по време на която получи контузия в бедрото. Последва ядрено-магнитен резонанс в болница в Доха, който потвърди нараняване на дясната бедрена кост.

Всичко това ще доведе до нов триседмичен период на възстановяване, което автоматично изважда звездата от плановете на Дешан за надпреварата. Междувременно обаче от HLN Sport съобщават, че французина дори вече е напуснал Катар посока Мадрид, но няма яснота дали възстановяването му ще протече в испанската столица.

Това дава възможност на Франция да заиграе в шампионското си трио от Мондиала от 2018 г., когато Мбапе-Гризман-Жиру поведоха "петлите" към ценния трофей. Сега се очертава нападателят на Милан да замени Бензема на върха в нападението. В същото време именно Жиру е на три попадения от това да изпревари легендата Тиери Анри като голмайстор на всички времена за Франция.

Вижте какво негативно "постижение" постигна Бензема!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички