Финал на Мондиал, освиркване на химна: Марадона беснее по "христостоичковски" (ВИДЕО)


Финал на Мондиал, освиркване на химна: Марадона беснее по "христостоичковски" (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

2071 0

Аржентина ще играе на финала на Световното първенство по футбол, като това е нов шанс за Лионел Меси да грабне трофея след загубения финал през 2014 година. А кога бе още по-предният случай, в който "гаучосите" играха финал? Той е белязан от любопитна история около Диего Марадона.

Годината е 1990, Аржентина бленува за защита на световната титла. Първенството е в Италия и Марадона очаква топло посрещане, тъй като е близо до 7-годишен престой в Наполи. Ултрасите на неаполитанци обаче са по-различни в Италия и имат вражда с останалите фенове (както и градът Неапол е по-особен от останалите).

Марадона получава враждебно посрещане, където и да отива по време на турнриа. На полуфиналите Аржентина се изправя именно срещу Италия... точно в Неапол. Диего си мисли, че там ще бъде различно и дори призовава жителите да подкрепят него, а не собствената си страна.

Това се приема като неуважително и когато Аржентина елиминира Италия, Марадона бързо става сред най-мразените в страната. Това си проличава още във финала, когато целият стадион освирква не само Марадона, но и химна на Италия. Това поражда гневна реакция у легендарния аржентинец. Вижте кадрите във видеото по-долу в материала.

Вижте още любопитни истории на мондиали от миналото + най-важните и интересни новини от Световното първенство по футбол в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички