Преди 10 години фен на Меси, а сега - неговият перфектен партньор в атака за Аржентина


Преди 10 години фен на Меси, а сега - неговият перфектен партньор в атака за Аржентина
Снимка: Getty Images

2771 0

Шесткратният носител на "Златната топка" Лионел Меси прави истински фурор на Световното първенство по футбол 2022 в Катар, а все по-вероятно изглежда голямата му мечта да спечели световната титла да се сбъдне. За неговото отлично представяне в атака обаче спомага и неговият партньор в нападение - Хулиан Алварес.

В полуфиналния сблъсък срещу Хърватия Лионел Меси се отчете с гол и асистенция и бе избран за Играч на мача, но Алварес се представи дори по-солидно откъм заслуги за трите гола на "гаучосите". Нападателят изработи дузпата, която Меси вкара, а освен това реализира другите два гола в срещата.

Само преди десетина години Хулиан Алварес едва ли си е представял, че ще играе на финал на световно първенство за Аржентина, рамо до рамо с Лионел Меси. Преди десетилетие Алварес е поредното дете, "запалено" по играта на Меси, което иска да се снима със звездата на Аржентина. И се сдобива с такава снимка, която сега е още по-актуална и интересна.

Днес Хулиан Алварес е на 22 години и е определян от мнозина за един от най-талантливите млади нападатели в света. Той стартира кариерата си от местния Ривър Плейт, за да си спечели трансфер през тази година в английския шампион Манчестър Сити. А нападателят очевидно обича предизвикателствата, защото на "Етихад" се бори за титулярно място не с кого да е, а с Ерлинг Холанд.

Макар и само на 22, Алварес вече е усъвършенстван нападател. Нещо, което се видя при първия му гол срещу Хърватия, когато буквално сгази няколко противникови играчи при светкавична контраатака, за да остави Роналдиньо със "зейнала уста". Той отлично допълва и играта на Меси, който в кариерата си за Аржентина си е партнирал с играчи като Карлос Тевес и Серхио Агуеро, но сякаш тъкмо с Алварес намери най-добрия баланс. А този баланс води към световна титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички