Световно първенство 2022: Защо фаворитът на всички претърпя пълен крах? (ВИДЕО)


Световно първенство 2022: Защо фаворитът на всички претърпя пълен крах? (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3322 0

Хърватия поднесе най-голямата изненада на Световното първенство по футбол в Катар, отстранявайки Бразилия - отборът, който анализаторите и букмейкърите смятаха за фаворит №1 за трофея. "Кариоките" бяха на 3 минути от място в 1/2 финалите, но "шахматистите" успяха да се върнат в срещата с брилянтен изравнителен гол и довършиха съперника след изпълнение на дузпи. 

В предаването "Точно попадение", което Sportlive.bg излъчва съвместно със Sesame.bg, коментирахме какви грешки допусна "Селесао" и защо не успя да задържи резултата в оставащите 180 секунди до срещата. 

Неефективността в нападението на Бразилия

Очакваните голове за южноамериканците преди мача бяха около 2.55, докато за Хърватия числото бе 0.63. "Кариоките" създадоха над 21 положения, като от тях 11 бяха точни. Перфектната работа на Доминик Ливакович под рамката на вратата за "шахматистите" до голяма степен повлия и на психиката на "жълтите" нападатели. Бразилия стигна до само едно попадение в 106' на срещата дело на Неймар. Лидерът на отбора, обаче, като цяло не изигра най-добрия си мач, тъй като спести доста усилия в защитната фаза. 

 

Грешките на Тите при подреждането на състава, а след това и в смените

Определено като голямо разочарование може да се назове един от крайните защитници в състава на Тите - Данило. Футболистът допускаше постоянно пробиви през зоната си и още след 25 минути игра бе с официално предупреждение. Също така можем да отличим и несигурната игра на Маркиньос. Крилата на Бразилия, в лицето на Винисиус и Рафиня, а след това Антони и Родриго, бяха тотално неутрализирани от защитата на Хърватия. 

Вече бившият треньор на "Селесао" може да бъде винен за смените на Едер Милитао, както и за това, че не пусна Бруно Гимараеш в игра, който до голяма степен можеше да помогне за затварянето на срещата. 

Всичко това и още анализи на изминалите 1/4 финали може да гледате във видеото: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички