Фаворит или голямо разочарование: Португалия и Роналдо започват Мондиал 2022 с пълна неизвестност (ВИДЕО)


Фаворит или голямо разочарование: Португалия и Роналдо започват Мондиал 2022 с пълна неизвестност (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1396 0

Днес е последният ден от първия кръг на груповата фаза на Световното първенство 2022. В него ще започне участието си един от фаворитите - Португалия. "Мореплавателите" обаче са и сред тимовете, за които се смята, че е най-вероятно да са голямото разочарование на турнира. Вероятно след първата среща ще паднат много въпросителни и везната ще се наклони към едно от двете предположения. Мачът е срещу познат опонент - Гана.

Португалия срещу Гана по ТВ: Къде да гледаме срещата от Световното по футбол?

В каква група попадна Португалия на Мондиал 2022?

Селекцията на Фернандо Сантош е в една група с тима, който го изхвърли на миналото Световно първенство - в Русия. Става въпрос за Уругвай. Компания на двата отбора правят Гана и Южна Корея, които ще се опитат да поднесат сензацията и да объркат плановете на поне един от двата фаворита в групата.

Португалия е играла само един път срещу Гана до този момент, но това се случи в близкото минало. На Мондиал 2014 в Бразилия двата тима премериха сили отново в груповата фаза, като тогава европейската страна надделя трудно с 2:1. Тогава Роналдо вкарва победния гол.

В каква форма се намират Португалия и Гана преди Световното?

"Мореплавателите" не са максимално убедителни в последните си четири срещи. В тях са записали две поражения и три победи. Любопитното е, че във всички тези случай само победителят отбелязва попадения. При триумфите головата разлика на тима е 10:0, а при пораженията - 0:2. Дни преди старта на първенството отборът спечели с 4:0 срещу Нигерия.

Гана има абсолютно същите резултати като опонента си за този период - три победи и две поражения. Африканската страна също показа мускули дни преди старта на Световното първенство 2022, след като победи с 2:0 силния отбор на Швейцария. Пораженията пък дойдоха от Бразилия и Нигерия.

Има ли кадрови проблеми в съставите на Португалия и Гана?

За "мореплавателите" под въпрос до последно ще бъде един от футболистите, които по предварителни прогнози са спрягани за титуляри. Става въпрос за левия краен защитник на ПСЖ Нуно Мендеш. Той има мускулна травма, която обаче не е толкова сериозна и не е изключено да е възстановен за срещата. Друг е въпросът дали ще бъде рискуван.

Играчи на фокус: Роналдо и Аю

Няма как играчът на фокус за "мореплавателите" да не бъде Кристиано Роналдо. Той вече официално е без клуб. Цели се към това да се превърне в единствения футболист, който да съумява да се разпише на пет различни световни първенства.

За африканската страна играчът на фокус е Джордан Аю. До голяма степен може да се каже, че е на късмет на своя тим, след като от последните 14 мача, в които се е разписвал, неговата страна е губила само един (12 победи и 1 равенство в останалите срещи).

Потенциални стартови 11 на Португалия и Гана

Португалия: Коста, Кансело, Пепе, Диаш, Герейро, Невеш, Карвальо, Фернандеш, Силва, Леао, Роналдо

Гана: Ати-Зиги, Лампти, Амарти, Джику, Баба, Парти, Самед, Сюлемана, Кудус, Аю, Уилиамс

Двубоят от група Н започва в 18:00 часа българско време. Ще можете да следите Португалия - Гана на Световното първенство 2022 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички