Двама футболисти записаха имената си в историята по време на Камерун 3:3 Сърбия


Двама футболисти записаха имената си в историята по време на Камерун 3:3 Сърбия
Снимка: Getty Images

1690 0

Ден №9 от Световното първенство започна по зрелищен начин - Сърбия и Камерун си размениха по три попадения за крайното 3:3 и така взаимно намалиха шансовете си за класиране към 1/8-финалите (класиране по групи в Катар).

Интересно е да се отбележи, че головете бяха дело на шестима различни голмайстори, а двама от тях записаха имената си в историята - Александър Митрович и Венсан Абубакар.

Постижението на Митрович

Нападателят на Фулъм бе един от най-опасните на терена за Сърбия и макар да се отчете с голям пропуск и греда, в 53-ата минута се разписа за 3:1. Това бе неговият седми гол в последните 6 срещи с националната фланелка, а в същото време се превърна в първия сърбин, който вкарва повече от едно попадение на световни първенства (първото му е на Мондиал 2018, срещу Швейцария).

Постижението на Абубакар

Две минути след като Митрович направи 3:1, 30-годишният нападател на Ал-Насър се появи на терена на смяна и само 8 по-късно започна да вилнее - първо прехвърли вратаря за 2:3, а след това даде и асистенцията за 3:3. Така той стана първият африканец в историята, който се отчита с гол и асистенция на мондиал, влизайки от резервната скамейка.

*Още интересни новини от Световното първенство в Катар четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички