Мондиал 2022: Защо Германия играе в бяло - без цветът да присъства във флага им?


Мондиал 2022: Защо Германия играе в бяло - без цветът да присъства във флага им?
Снимка: Getty Images

1904 0

Някога задавали ли сте си въпроса защо Германия играе в титулярно бяло, въпреки че този цвят не присъства в националния им флаг? Покрай Световното първенство 2022 темата отново бе повдигната и ако не знаете отговора, не пропускайте следващите редове.

Бундестима е сред иконичните отбори на световни. Тимът се класира за полуфиналите в 7 от последните 9, на които участва, въпреки че на Мондиал 2018 отпадна още в груповата фаза, а през тазгодишното издание също не впечатлява с резултати.

Екипите на отбора също са иконични - класическо бяло с добре премерени щрихи и ленти (вариращи през годините), особено онзи от 1990 година, когато тимът става световен шампион за трети път в историята си.

За разлика от повечето тимове обаче - Германия не използва за цвят на титулярен екип такъв, който да присъства във флага на страната, който е съставен от черно, червено и жълто. Това е породи цвета на флага на Прусия, която преди се е разпростирала от границите на днешна Русия до границите на Франция на запад.

Това се е считало за германска империя - флагът му основно бял, като в началото е бил с кръст посредата, но впоследствие този символ е заменен от черен орел, който все още е на екипите им.

Всички любопитни и най-важни новини за Световното първенство в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички