Дидие Дешан продължава начело на Франция поне до ЕВРО 2024


Дидие Дешан продължава начело на Франция поне до ЕВРО 2024
Снимка: GettyImages

1534 0

Дидие Дешан ще продължи да бъде треньор на Френския национален отбор. Според информация от Le Parisien, специалистът, тъй като не е парафирал подписа си, се е съгласил на среща, която се проведе в Гингам, да продължи да бъде треньор на "трикольорите". Подписът все още липсва и въпреки че президентът на федерацията признава, че "нищо не е договорено", реалността е, че неговата приемственост е практически факт.

След като стигна до финала на Световното първенство, загубен срещу Аржентина, Дешан успя едностранно да реши бъдещето си след постигане на споразумение с Френската футболна федерация. Ако 54-годишният треньор стигне поне до полуфиналите, той може да го поднови, без да е необходима благословията на Изпълнителния комитет на най-висшия френски футболен орган, който ще се събере най-късно на 7 януари на събрание, в което може да бъде официално подновен контрактът на Дешан.

Според Le Parisien единственото нещо , което остава да се определи, което всъщност е единственото нещо, за което може да се преговаря, са годините на новия договор, който треньорът ще подпише. Докато Дешан иска да поднови до 2026 г., датата, на която ще се проведе следващото Световно първенство, от федерацията са по-скептични към тази опция и може да му предложи 2 + 2, тоест договор до Европейското първенство през 2024 в Германия, след това две години по избор, което ще зависи от целите.

Зидан също е наясно, че мечтата му да бъде треньор на френския отбор, поне в краткосрочен план, ще трябва да почака. Той отхвърли оферти от големи европейски клубове през лятото, включително ПСЖ, за да продължи манията си да ръководи настоящия финалист на Световното първенство. Голямото Световно първенство, което Франция проведе, обаче накара Дешан да се замисли, който вижда себе си повече от всякога като треньор, въпреки че по темата с Бензема, специалистът си навлече много критики

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички