Далич се нахъсва преди битката с Аржентина: Ако спечелим, ще бъде най-големият мач в историята на хърватския национален отбор


Далич се нахъсва преди битката с Аржентина: Ако спечелим, ще бъде най-големият мач в историята на хърватския национален отбор
Снимка: Getty Images

1380 0

Хърватия се готви да елиминира Аржентина и да се класира на втори пореден финал на световно първенство. Селекционерът на „шахматистите“ Златко Далич даде пресконференция в Доха преди сблъсъка с „гаучосите“. Полуфиналната битка на Световното първенство в Катар е утре от 21 часа.

Самият факт, че успяхме да бъдем сред първите четири отбора в света, вече е невероятно постижение за Хърватия. Още повече, че за втори пореден път сме сред четирите най-силни тима. Но въпреки това ние искаме повече. Аржентина е невероятен отбор, воден от Лионел Меси. Те са много, много мотивирани, но са под по-голям натиск сега, отколкото Хърватия“, обяви Далич.

Анализирахме съперника и знаем какво трябва да направим в предстоящия мач. Аз съм оптимист по природа и вярвам във футболистите си. Те показаха игра на високо ниво, силен характер, без който нямаше да могат да стигнат до полуфиналите. Няма да се адаптираме към съперника и ще се опитаме да играем обичайния си футбол“, категоричен е селекционерът на хърватите.

Изиграхме два мача с продължения. Не говорим дали имаме сила - имаме сила, енергия и воля. Ще дадем всичко от себе си, правихме това във всеки мач досега. Знаем колко трябва да дадем, готови сме за това. Нямаме проблеми със състава, всички играчи са здрави. Няма да ги питам дали са уморени, защото не са уморени“, обяви специалистът, подчертавайки, че отборът му не е изморен, след като елиминира и Япония, и Бразилия след изпълнение на дузпи.

Ако спечелим утре, за мен това ще бъде най-големият мач в историята на хърватския национален отбор“, отсече Далич.

Капитанът на Хърватия Лука Модрич също се закани преди утрешната битка с Лео Меси и компания.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички