Далич определи бронза за "злато" и посочи "най-добрия" младок на Световното първенство по футбол


Далич определи бронза за "злато" и посочи "най-добрия" младок на Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images

1423 0

Селекционерът на националния отбор на Хърватия - Златко Далич, говори след третото място на възпитаниците му на Световното първенство по футбол в Катар.

"Шахматистите" се наложиха с 2:1 в "малкия финал" и заслужено се окичиха с бронза, докато изненадата на турнира - Мароко, завърши на почетното четвърто място.

Опитният специалист не скри гордостта си от постигнатото и побърза да поздрави играчите си при първата възможност след края на надпреварата за селекцията:

"Поздравления за моите играчи и за отбора за спечелените медали. Беше труден мач. Мароканците се бориха, те бяха изморени, изтощени, но се раздадоха. Сигурен съм, че са горди. Преди четири години и ние бяхме като тях", обясни хърватският специалист на пресконференцията.

"Този бронзов медал е като златен. Ние сме сред трите най-добри отбори в света. Завършваме един цикъл, изминахме дълъг път. Имахме трудни моменти. Но тренираме за моменти като този. Мисля, че Йошко Гвадриол заслужава наградата за най-добър млад играч на турнира. Дават я често на голмайсторите, но и защитниците заслужават", категоричен бе Далич.

Селекционерът обясни и ситуацията пред бъдещето на част от най-опитните футболисти в състава:

"Това е последно Световно първенство за някои играчи. Но ние имаме и много добри млади, които ни дават надежда - Станишич, Оршич, много, които са на пейката. Имаме много добър отбор за бъдещето. Хърватия няма от какво да се страхува с това поколение. Чака ни Лигата на нациите и европейските квалификации", завърши треньорът.

Вижте кои са петте млади таланти, които заблестяха на Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички