Бомбата на Мароко и връщането в играта на Бундестима: Обзор на ден №8 от Световното първенство в Катар


Бомбата на Мароко и връщането в играта на Бундестима: Обзор на ден №8 от Световното първенство в Катар
Снимка: Getty Images

3986 0

Ден 8 от Световното първенство в Катар също вече е в историята. Той предложи на любителите на футбола много емоции, изненадващи резултати и куп голове. Откроиха се два от четирите мача – бомбата, която хвърли Мароко срещу Белгия и хикса между титаните Испания и Германия, върнал Бундестима обратно в играта за елиминациите.

Япония - Коста Рика

Двата отбора запазиха най-интересното за края на срещата. "Самураите" и "Лос тикос" изиграха един доста скучен мач. Стигна се обаче до заветната 81-ва минута, в която защитникът Кейшър Фулър вкара едно доста щастливо попадение и донесе успеха на момчетата на Луис Суарес с минималното 1:0. В самия край Кейлор Навас пък направи отлично спасяване, с което осигури трите точки в актива на Коста Рика.
*Най-интересното от срещата Япония - Коста Рика вижте тук. Насладете се и на нашата галерия със снимки от сблъсъка.

Белгия - Мароко 

Бронзовият медалист от Мондиал 2018 Белгия не успя да опровергае критиците си за слабата игра в първия мач срещу Канада и отново разочарова с представянето си, а този път слабата игра имаше отражение и в резултата. "Червените дяволи" бяха надиграни от коравия тим на Мароко, който заслужено стигна до победата с резултат 0:2. И двете попадения паднаха през второто полувреме, като вина за първия гол имаше Тибо Куртоа, който не покри близкия си ъгъл при статично положение и допусна топката да влети в мрежата му. Второто попадение пък бе в продължението на мача и само подпечата загубата на белгийците. Вижте пълен репортаж от мача Белгия - Мароко, както и богата ГАЛЕРИЯ от срещата.

Хърватия 4:1 Канада 

Хърватия направи обрат над Канада и спечели втория си мач от група „F“ на Световното първенство 2022 с 4:1, което потвърди отпадането на „кленовите листа“ от световните финали.

Северноамериканците поведоха след едва 67 секунди чрез Алфонсо Дейвис, който освен, че вкара първото попадение за Канада на мондиал, то това бе и най-бързото попадение на Световно първенство от 2014 г. насам.

Хърватия обаче осъществи огромен контрол над двубой след 20-тата минута и така се стигна до четири безответни попадения – две на Андрей Крамарич (36’, 70’), и по едно от Ливая в 44’ и Маер в четвъртата минута на добавеното време.

Пред Хърватия предстои двубой за директно класиране към осминафиналите срещу Белгия на 1-ви декември, докато в същото време ще играят и Мароко – Канада.

Вижте ГАЛЕРИЯ от двубоя, както и пълен репортаж + ВИДЕО от Хърватия - Канада!

Испания - Германия

Колосите на световния футбол Испания и Германия извъртяха 1:1 в зрелищно дерби от Група „Е“ на Световното първенство в Катар. Бундестимът се издъни в първия си мач на Мондиала, падайки с 1:2 от Япония и точката е жизненоважна за евентуалното продължаване към 1/8-финалите на шампионата.

Попаденията за двата тима забиха резерви. За „Ла Фурия Роха“ резултата откри Алваро Мората, а за Маншафта изравни и върна тима обратно в играта Никлас Фюлкруг.

Вижте подробен репортаж с видео от мача, както и Галерия от зрелището между двата гиганта в световния футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички