Изкуство: Япония сгъна Германия, а после сгъна и 11 оригами фигури (СНИМКА)


Изкуство: Япония сгъна Германия, а после сгъна и 11 оригами фигури (СНИМКА)
Снимка: GettyImages

1749 0

Отборът на Япония показа на Германия откъде изгрява слънцето, обръщайки Бундестима в рамките на по-малко от десет минути за фантастичен старт на Мондиал 2022. След историческия успех обаче японците напомниха и за изключителния си феърплей.

През годините Япония винаги е впечатлявала с изключителната си култура на поведение, като феновете и играчите на отбора редовно почистват след себе си стадионите и съблекалните, които ползват. Това не бе по-различно както на откриващия мач между Катар и Еквадор, така и в двубоя срещу Германия.

Японският тим, в който личаха имената на осем футболисти, играещи в първите две нива на немския футбол, успя да накаже пропуските на Германия и да стигне до успеха. Победата дава много добри шансове на Япония за продължаване към елиминациите, но успехът далеч не главозамая японците, а напротив.

Докато феновете на отбора почистваха стадиона, играчите си почистиха до съвършенство съблекалнята, а освен това сгънаха 11 оригами фигури, които оставиха след себе си. Оригами е древно японско изкуство, което е символ на честта - нещо, което японските футболисти със сигурност притежават.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички