Бивш ас на ЦСКА обяви какво стои зад фурора на Мароко и допълни: Май само аз го очаквах


Бивш ас на ЦСКА обяви какво стои зад фурора на Мароко и допълни: Май само аз го очаквах
Снимка: GettyImages

2131 0

Бившият полузащитник на ЦСКА Мурад Хидиуед разкри какво стои зад успеха на неговия роден тим Мароко на Световното първенство по футбол. Той заяви, че е бил един от малкото в страната, които са очаквали силното представяне на "атласките лъвове".

"Може би единствено аз го очаквах... Два дни преди Световното дадох интервю и казах, че ще играем 5-6 мача в Катар. Много хора ме нападнаха, много ми се смяха. Вярно, сгреших фатално... Ще изиграем седем мача. Иначе интервюто всеки може да го види на профила ми във фейсбук. Трудно обаче ще се разбере езикът. Малко труден е...", заяви 46-годишният Хидиуед пред "24 часа".

"Това са 20 години целенасочена работа. Работа със сърце. Когато се работи със сърце, няма как да не успееш. Всичко започна постепенно. Първо нови хора във федерацията, програма за развитие. След това се направи училището “Мохамед VI”, което е кръстено на краля и построено с негова помощ. Става въпрос за нещо като френското за таланти в Клерфонтен или пък академията IMG в САЩ. Повечето от сегашните национали минаха през него.

След това търсихме момчета с марокански корени из Европа. И те дойдоха. От Франция, от Нидерландия, от цяла Европа. Някои дори отказаха на европейските национални отбори. Като Хакими. Привлякохме опитния белгиец Крис ван Пулвейде за техничски директор. И накрая дойде и моят приятел Уалид Реграги за треньор. С него се познаваме отлично. 9 години сме играли заедно в националния отбор", разкри бившият халф пред изданието. А ето кой марокански национал е набелязан от Реал Мадрид. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички