Серия А и Световното първенство по футбол - приликата е удивителна


Серия А и Световното първенство по футбол - приликата е удивителна
Снимка: Getty Images

1237 0

Световното първенство по футбол в Катар вече излъчи най-добрите четири отбора и само след броени часове ще стартира полуфиналната фаза на надпреварата.

До нея достигнаха две европейски, едно африканска и една южноамериканка селекции. Това са Хърватия, Франция, Мароко и Аржентина, като най-голямата изненада постигнаха африканците, които за първи път в историята на футбола излъчиха полуфиналист по време на световните финали.

Това се случи, след като Мароко елиминира последователно Испания и Португалия, а преди това взе едното челно място в груповата фаза за сметка на Белгия.

Достигането на тази ключова фаза направи възможно представянето на редица статистики, а една от тях показва, че на полуфиналите ще участват цели 14 футболисти, подвизаващи се на Ботуша.

Самата Италия не успя да класира националния си отбор на 22-рите световни финали, но се оказва, че голяма част от полуфиналистите се подвизават в Серия А, а един от тях дори е във второто ниво на италианския футбол.

Само Хърватия и Аржентина имат по четири футболисти в Калчото - Мартин Ерлич, Марчело Брозович, Никола Влашич, Марио Пашалич са част от "шахматистите", докато Леандро Паредес, Анхел Ди Мария, Лаутаро Мартинес, Пауло Дибала са сред звездите на "гаучосите".

Междувременно един от големите фаворити за дубъл в надпреварата - Франция, също може да се отчете с представители в Италия - Тео Ернандес, Оливие Жиру, Адриен Рабио, а същото важи и за Мароко - Софиан Амрабат, Абделхамид Сабири, Уалид Чедира. Именно и последният е част от Серия Б, където се подвизава за Бари. 

Вижте какви рекорди може да счупи Лионел Меси срещу Хърватия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички