Битката Меси - Мбапе е (пред)решена! Ето кой печели "Златната топка" (ВИДЕО)


Битката Меси - Мбапе е (пред)решена! Ето кой печели "Златната топка" (ВИДЕО)
Снимка: Колаж на SportLive

9043 0

Победителят за "Златната топка" на Световното първенство по футбол 2022 вече е ясен - още преди изиграването на големия финал между Аржентина и Франция. Поне така изглежда от коефициентите на Sesame.bg, които дават абсолютно предимство на Лионел Меси да бъде избран за най-добър футболист на турнира.

Меси или Мбапе: кой ще спечели "Златната топка"?

Основният конкурент на Меси за приза е суперзвездата на Франция Килиан Мбапе, но неговите шансове за спечелването на приза изглеждат минимални. Французинът не си направи добра услуга в четвъртфиналите и полуфиналите, когато не успя да се отчете нито с гол, нито с асистенция, докато в същото време Меси блестеше с екипа на Аржентина.

Световна титла за Мбапе, "Златна топка" за Меси?

В неделя Меси и Мбапе ще имат възможността да се изправят един срещу друг в сблъсък за световната титла, но финалът, изглежда, ще бъде без значение за определянето на най-добрия играч на турнира. Наградата се връчва след анализ и гласуване на експертен екип на ФИФА, но за Мбапе ще бъде много трудно да обърне вота в своя полза.

Килиан Мбапе може да стигне до втора световна титла, докато Меси ще иска да спечели първата си такава в последния си мач на световно първенство за Аржентина. Двамата водят спор не само за "Златната топка" на турнира, но и за "Златната обувка", където са с равен брой попадение - по пет. 

Софиан Амрабат по-добър от Меси?!

Екипът на "Точно попадение" се обедини около мнението, че Меси ще спечели битката за "Златната топка". В екипа обаче нямаше единодушие до каква степен наградата за Меси ще бъде заслужена, като се появи мнение дали Софиан Амрабат не е направил по-силен Мондиал от аржентинеца. Вижте мнението на анализаторите за битката за "Златната топка" във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички