Все по-добра и все по-добра: Как Аржентина прегази Хърватия за финал на Световно първенство 2022 (ВИДЕО)


Все по-добра и все по-добра: Как Аржентина прегази Хърватия за финал на Световно първенство 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4204 0

Аржентина прескочи предпоследната стъпка и ще играе финал на Световното първенство по футбол в Катар. Южноамериканският тим не остави шансове на коравата Хърватия и заслужено стигна до класическата победа с 3:0. Това предизвика бурна радост у феновете на "гаучосите", а в часовете след мача станахме свидетели на неистова радост по улиците на Буенос Айрес. 

В предаването "Точно попадение", което SportLive.bg излъчва съвместно със Sesame.bg коментирахме къде бяха най-силните черти на Аржентина в мача срещу "ветрените" и има ли футболисти, които остават в сянката на Лионел Меси.

Аржентина преодоля шока от Саудитска арабия и е недосегаема

След удара, който понесе отборът на Лионел Скалони още в откриващия мач в Катар и критиките, които се стовариха върху него, изглежда, че няма тим, който да може да се противопостави на вдъхновените "гаучоси". Единственото колебание, което допуснаха бе срещу Нидерландия, но при изпълнението на наказателните удари Емилиано Мартинес бе брилянтен. 

Срещу Хърватия Аржентина прие играта в собствената си половина, но до толкова, че да успее да освободи пространства за бързите Алварес, МакАлистър и Телиафико. В комбинация с перфектните пасове на Лионел Меси, контраатаките, които успя да направи южноамериканския тим бяха смъртоносни за съперника.  "Светлосините" не допуснаха удар към вратата си до 80', т.е. след като поведе с 3:0 и изчакваше просто срещата да приключи, което говори много за халфовата и защитна линия на отбора, където с всеки изминал мач футболистите изглеждат все по уверени. 

Лионел Меси ли бе героят за отбора в четвърти пореден мач? 

"Бълхата" е най-големият фаворит за "Златната топка" на турнира в Катар, след като спечели приза за "Играч на мача" след 1/2 финала. Нападателят се отчете с гол от дузпа, асистенция за третото попадение, а открадната топка от собственото половина му позволи да изведе Алварес, който си изработи второто попадение в края на първото полувреме. 

Въпреки това, Меси има цели 18 загубени топки срещу Хърватия, като "ветрените" определено успяха да го опазят за сметка на Хулиан Алварес. Младият ас на Манчестър Сити определено прави турнира на живота си (въпреки крехката си възраст). 22-годишният футболист и Меси са в страхотна кондиция помежду си и това личи и на терена. Въпреки това, Алварес изглежда попада в сянката на Меси, тъй като дори показателите на младока са по-добри от тези на "Бълхата", а и записа на сметката си две попадения, като до момента има общо 4 в турнира. 

Редно ли е целият отбор да се раздава за един футболист, бил той и дори в лицето на Лионел Меси, чуйте мнението на специалистите в предаването "Точно попадение":

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички