Счупиха шампионския карък: Как Франция стигна до финала на Световно първенство 2022 (ВИДЕО)


Счупиха шампионския карък: Как Франция стигна до финала на Световно първенство 2022 (ВИДЕО)
Снимка: Колаж на SportLive.bg

27117 0

Действащият световен шампион Франция ще има възможността да защити световната си титла, след като се класира за финала на Мондиал 2022, където ще срещне тима на Аржентина. "Петлите" се класираха за големия финал, побеждавайки Мароко, а причината за успеха им може да се разглежда поне в две посоки - късмет и/или класа.

Как Франция стигна втори пореден финал на световно първенство

Днешният епизод на предаването "Точно попадение" опита да разнищи темата около това как Франция успя да пробие най-солидната отбрана на Мароко. "Петлите" стигнаха до ранно попадение, което сякаш обърка първоначалния план на африканската страна. А след това играта на Франция не бе толкова убедителна, но такава бе и срещу Англия.

Опитът и класата на Франция изиграха важна роля срещу един от най-дисциплинираните и тактически грамотни отбори на Мондиал 2022, който все пак потърси обрата, макар и до този момент да не бе изпадал в подобна ситуация. Мароко имаше само един допуснат гол в пет мача преди полуфинала с Франция, като той дори бе автогол.

Какво не достигна на Мароко срещу Франция

Съставът на Мароко изглеждаше изтощен от серията от тежки мачове, а това се видя и от принудителната смяна на трима играчи - бранителят Наиф Агер бе сменен в последния момент преди първия съдийски сигнал, неговият колега в отбрана и капитан Ромен Саис напусна още през първото полувреме, а Нусаир Мазрауи бе заменен на почивката.

Екипът на "Точно попадение" дискутира и дали селекционерът Уалид Реграги не направи грешка с решението си да промени тактическата си постройка за мача срещу Франция. Той заложи на схема с трима централни бранители, които да противодействат на атомното нападение на "петлите", но сякаш остави на заден план средната линия, където играта на отбора страдаше най-много.

Предизвестен ли е носителят на "Златната топка" в Катар?

Килиан Мбапе не направи най-силни си двубой срещу Мароко, макар и да имаше повече свободни пространства, особено през второто полувреме. Той бе поставен и на върха на атаката, но мароканците веднага прекъсваха набезите му или с тактически фалове, или с единоборства на ръба на нарушението. 

Мбапе не успя нито да вкара гол, нито да запише асистенция, а това намали и шансовете му за индивидуалната награда за най-добър играч на турнира - "Златната топка". Фаворит за голямата награда е суперзвездата на Аржентина Лионел Меси, който освен това изравни Мбапе по голове и дори е пред него, тъй като има повече асистенции.

Какви са очакванията за финала Аржентина - Франция

Във финалния двубой и Аржентина, и Франция ще опитат да стигнат до трета световна титла. Няма по-добър отбор на световни първенства от "петлите", поне що се отнася до 21-ви век, тъй като тимът се класира на четвърти финал в последните седем турнира. "Гаучосите" също играха финал наскоро - през 2014-а, когато отстъпиха на Германия.

Лионел Меси ще опита да сбъдне голямата си мечта - да спечели световната титла, но Килиан Мбапе едва ли би направил такъв "подарък" на шесткратния носител на "Златната топка". Финалният сблъсък, поне "на хартия", изглежда изключително равностоен, но победителят може да бъде само един - вижте какви са очакванията на анализаторите на "Точно попадение":

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички