Силните страни на Хърватия ѝ "изядоха" главата срещу Аржентина (ВИДЕО)


Силните страни на Хърватия ѝ "изядоха" главата срещу Аржентина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4358 0

След феноменалният 1/4 финал, който Хърватия изигра срещу Бразилия и отстрани най-големия фаворит за титлата от Световното първенство по футбол в Катар, "шахматистите" тотално се сгромолясаха срещу друг южноамерикански тим - Аржентина. "Гаучосите" направо разпиляха европейския тим и се класираха за финала след победа с 3:0 в редовното време. 

В предаването "Точно попадение", което SportLive.bg излъчва съвместно със Sesame.bg, поговорихме за това къде точно се скъса връзката между халфовата и защитната линия на "ветрените", както и защо нямаше и помен от играта на отбора спрямо мача срещу Бразилия. 

Най-силната част от играта на Хърватия допусна най-много грешки

Чест им прави на футболистите, че излязоха срещу Аржентина, за да играят като равен с равен, дори през първите 30 минути от срещата можем да определим "шахматистите" като тима, който търсеше повече попадението. Може би точно този атакуващ футбол все пак доведе до грешките в срещата на терена и неточностите в защита. 

Златко Далич отговори подобаващо на критиките за това, че отборът му не играе красив футбол след мача срещу "Селесао", но това до голяма степен уби интригата в 1/2 финала срещу Аржентина. 

Умора или недостатъчна класа за "ветрените" е причината?

Двете срещи по 120 минути, които Хърватия изигра преди срещата с Меси и компания, определено си казаха думата относно свежестта на "шахматистите". За никого не е тайна застаряващата халфова линия на отбора, а в срещата с Аржентина тя определено бе неефективна и изглеждаше неспособна да пресира бързия съперник. Брозович може да се определи като виновник за втория гол, след като не успя да фаулира "Бълхата" в центъра на терена, а след това Алварес получи прекрасен извеждащ пас и с малко късмет покачи резултата за 2:0. 

При третото попадение, Лионел Меси определено показа класата си с индивидуален рейд през футболистите на Хърватия и дори един от най-стабилните защитници до сега в Катар - Йошко Гвардиол, остана безпомощен. 

Спорната дузпа, която бе отсъдена и даде аванс на Аржентина бе тема за коментар на много специалисти след срещата, някои от играчите на Хърватия също говориха за нея, а какво е мнението на редакторите на SportLive.bg, може да видите във видеото: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички