Аржентинска легенда посочи защо Лионел Меси никога няма да задмине Марадона дори да спечели Мондиал 2022


Аржентинска легенда посочи защо Лионел Меси никога няма да задмине Марадона дори да спечели Мондиал 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

1778 0

Легендата на Аржентина Освалдо Ардилес сподели, че Диего Марадона винаги ще бъде "по-добър" от Лионел Меси, дори ако десетката на "гаучосите" победи Франция и спечели Световното първенство по футбол в Катар.

Меси може да стане първият аржентински капитан след покойния Марадона, който печели титлата, след като последният изведе "гаучосите" до втория им триумф на световни финали през 1986-а в Мексико. Ардилес обаче смята, че дори Меси да спечели Световната купа в неделя, той няма да изпревари Марадона по величие.

"Не бих казал, че ще застане пред Диего. Меси е абсолютно прекрасен, прекрасен играч. Нямам никакво съмнение, че той е най-добрият играч на своето поколение и, разбира се, той е един от най-добрите в историята на футбола", каза Ардилес

"Но бих казал, че той може да се изравни само с Марадона, а аз лично бих предпочел Марадона. Защото когато играехме футбол и ако трябва да ги сравнявам Марадона бе малко по-добър от Меси", добави още аржентинецът.

"Ла Албиселесте" играе с действащия шампион Франция в неделния забележителен сблъсък на стадион Лусаил, а след това Меси ще се сбогува със световните финали. Той потвърди, че това ще бъде последното му участие с националния му отбор на Световното първенство и има желание да се откаже, като вдигне златния трофей.

Меси ще играе във втория си финал в надпреварата, след като стигна до финала на Мондиал 2014, където Германия разби мечтите му в продълженията, за да спечели с 0:1. Седемкратният носител на "Златната топка" обаче получи втори шанс за величие.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Гласят Лионел Меси да играе и на Мондиал 2026?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички