Мохамед Салах и Ливърпул сразиха Тотнъм в Лондон


Мохамед Салах и Ливърпул сразиха Тотнъм в Лондон
Снимка: Gulliver/GettyImages

5228 0

Отборът на Ливърпул успя да запише пети успех през сезона в английския футболен елит, след като „червените“ сразиха с 2:1 като гост Тотнъм Хотспър във великолепна английска класика от този кръг. Ливърпул изигра фантастично първо полувреме, след като Мохамед Салах заби два пъти топката във вратата на домакините, но през второто полувреме Хари Кейн намали пасива на своя тим.

Генерално, двата отбора си размениха по едно полувреме, след като "червените" играха доста по-силно от своя съперник на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" през първите 45 минути, но през втората част корекциите, наложени от Антонио Конте донесоха позитив в игратана "шпорите".

Иван Перишич на два пъти нацели гредите на Алисон Бекер, който направи и доста ключови спасявания в хода на срещата, но не такава беше ситуацията с колегата му от другата страна Юго Лорис. Дарвин Нунес през втората част също нацели напречната греда на столичани.

Успехът в 14-ия рунд прати Ливърпул на осмото място с 19 точки, като тимът е на седем зад четвъртия Тотнъм, който е с 26 пункта, но и мач повече сравнение с мърсисайдци.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Ливърпул започнаха по-динамично срещата, а в третата Робъртсън изведе Дарвин Нунес в наказателното поле на "шпорите" отляво. Уругваецът нанесе силен удар от въздуха с десния крак, но Юго Лорис направи зрелищно спасяване.

В седмата минута отново Дарвин Нунес беше близо до гол. Александър-Арнолд даде феноменален диагонален пас наляво за нападателя, който пое и влезе към центъра. Последва удар с десния крак, но топката отиде аут.

Натискът на Ливърпул даде резултата в 11-ата минута, когато Дарвин Нунес получи подаване от Робъртсън. Той залъга, че ще стреля и комбинира със Салах, който с едно докосване прати топката в мрежата - 1:0 за Ливърпул.

Четвърт час след старта на мача Тотнъм беше близо до това да изравни резултата. Хари Кейн задържа топката и центрира за Иван Перишич, който изпревари Алисон и стреля с глава, но прати топката в страничната греда. Последва и удар на Хойбьерг, но бразилският вратар отрази, след което Конате изчисти в тъч.

В 19-ата минута "шпорите" имаха претенции за дузпа, след като Александър-Арнолд влезе в единоборство с Райън Сесеньон, но Анди Мадли остана безмълвен. Пет преди края на първата част топката беше пратена силно напред от Алисон. Ерик Дайър тръгна да връща към Лорис, но прекалено нескопосано и подаде за Салах, който сам срещу Лорис прати топката за втори път във вратата на "шпорите".

В 44-ата Харви Елиът стреля коварно и принуди Лорис да боксира в ъглов удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с лек домакински натиск, а в 48-ата Ерик Дайър стреля с глава към вратата на Ливърпул след корнер, но бразилският вратар на гостите спаси. Секунди по-късно Тотнъм нацели за втори път гредата на Ливърпул след отлична атака. Сесеньон получи топката вляво на наказателнто поле и комбинира с Перишич, който стреля от движение, но уцели напречната греда на мърсисайдци.

В 51-ата Райън Сесеньон шутира от средна дистанция, ала встрани. Три след това гостите можеха да "убият" мача, след като Дарвин Нунес отново намери Салах в наказателното поле на Тотнъм, но този път ударът на египтянина беше отразен от Лорис.

В 68-ата Иван Перишич центрира от фал, а Хари Кейн атакува топката с глава, но топката отлетя встрани от Алисон Бекер. Две след това Тотнъм се върна в двубоя, след като резервата Деян Кулушевски пусна отличен пас към Хари Кейн, който стреля по диагонала, а Конате не успя да го блокира, след което топката влетя във вратата на Алисон - 1:2.

Осем преди края пък Тиаго Алкантара даде изящен пас по земя в наказателното поле на Тотнъм за Нунес, който овладя и стреля с левия крак, но нацели напречната греда на домакините. При ответната атака Родриго Бентанкур стреля с глава след пас отдясно, но Алисон отрази.

Минута преди края Тотнъм беше много близо до това да изравни, след като Кейн продължи с глава към Бентанкур, но той се размина на милиметри от това да порази вратата на Ливърпул.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Тотнъм: Лорис – Роял, Дайър, Лангле – Дейвис, Сесеньос, Бентанкур, Хойбьерг – Перишич, Кейн

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън - Фабиньо, Тиаго, Елиът - Салах, Фирмино, Нунес

Къде да гледаме Тотнъм и Ливърпул, разберете в този материал.

ПРЕДИ МАЧА

Двата отбора влизат в срещата в сходно настроение, след като през седмицата си утвърдиха продължаването напред и напролет към елиминациите на Шампионска лига. Тотнъм оцеля при битката си с Олимпик Марсилия, макар французите да имаха отлични шансове да победят английския съперник, докато Ливърпул срази Наполи с 2:0 и завърши зад партенопейците в своята група.

Генерално, в хода на сезона „червените“ от Мърсисайд разочароват всичките си привърженици с резултатите във Висшата лига и закономерно тимът на Юрген Клоп заема десетото място с едва 16 точки в своя актив. Тотнъм е четвърти с 27 пункта

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички