Англия ще прави опит да сложи край на амбициите на САЩ на Световното първенство по футбол


Англия ще прави опит да сложи край на амбициите на САЩ на Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images

1480 0

Англия и САЩ ще премерят сили в последния мач от програмата на ден №6 от Световното първенство по футбол в Катар. Мнозина вярват, че това ще е най-интересния мач от деня, тъй като тук може да се реши окончателно съдбата на "янките", които имат големи амбиции за Мондиала.

Ситуацията в група "B"

Към момента безспорен лидер в групата е Англия с актив от 3 точки, 6 отбелязани попадения и 2 допуснати. Второто и третото място са заето съответно от САЩ и Уелс, които направиха минимално равенство 1:1 в сблъсъка помежду си. На дъното е Иран, който бе пометен от "трите лъва" с 2:6 в първия си мач от тази група.

Афинитетът към атаката

В първия мач на Англия видяхме как "трите лъва" се разправиха с Иран в един нетипичен - крайно офанзивен за тях стил. Обикновено зрителите са свикнали да виждат как Гарет Саутегейт обича да пази резултата, но този пък Англия показа пълното си бойно снаряжение и не прости на Иран. 

От другата страна пък, САЩ също показа добър атакуващ футбол, но само за едно полувреме. По време на втората част срещу Уелс нападението на "янките" забуксува и ще бъде интересно да видим как ще изглежда то срещу момчетата на Саутгейт.

Големите отсъстващи

Хари Магуайър и Хари Кейн поизплашиха своите сънародници на Острова като по едно време се "сгромолясаха" на терена срещу Иран, но в крайна сметка се очаква и двамата да започнат срещата. Под въпрос продължава да бъде звездата на Лестър - Джеймс Мадисън, който се бори с травма в коляното. В лагера на САЩ няма кой знае колко кадрови проблеми и се очаква Грег Берхалтер да излезе с най-доброто.

Битката Сака - Уеа

Ще бъде много интересно да видим как ще се справят двете млади звезди, които изиграха ключова роля в първия мач на двете нации. Букайо Сака наниза две попадения в мрежата на Иран, а Тимъти Уеа бе голмайсторът на Щатите срещу Уелс. 

Англия ще изравнява везните

"Трите лъва" и САЩ са се срещали 3 пъти до момента на световни финали. През 1950 "янките" надделяват с 1:0, през 2010 срещата завършва при резултат 1:1, а сега в Катар момчетата на Саутейт ще се опитат да изравнят везните, като победят своя съперник.

Потенциалните избраници на Саутгейт и Берхалтер

Англия: Пикфорд, Трипиър, ​​Стоунс, Магуайър, Шоу, Райс, Белингам, Сака, Маунт, Стърлинг, Кейн

САЩ: Търнър, Дест, Цимерман, Рийм, Робинсън, Маккени, Адамс, Аарънсън, Рейна, Уеа, Пулишич

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Пълната програма за ден №6 (25 ноември) от световното по футбол в Катар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички