Гениално: най-умният фал на Световното първенство 2022 (ВИДЕО)


Гениално: най-умният фал на Световното първенство 2022 (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2564 0

През втория ден от Световното първенство по футбол се изиграха още три срещи, а само една от тях завърши без победител. Разбира се, става въпрос за любопитния дуел между САЩ и Уелс. Американците тотално надиграха "драконите" през първото полувреме, но свалиха оборотите през второто и това доведе до равенството 1:1.

То се случи след неособено обмислена проява в отбрана и нарушение срещу Гарет Бейл в наказателното поле. Впоследствие самият той застана зад топката, поставена на бялата точка, и изравни.

 

Въпреки че след това САЩ натискаше повече и бе по-близо до ново попадение, Уелс изпусна великолепен шанс в последните секунди. Той се откри след непремерена проява на вратаря Търнър, който излезе много напред, за да пресече подаване.

Ненужната проява доведе до това, че след бързо разиграване на топката тя се озова в Бейл, който се тъкмо се канеше да стреля на опразнената врата. Точно в този момент обаче Келин Акоста се хвърли самопожертвователно в краката му и го фаулира, за да не му остави никакъв шанс дори за изстрел.

В крайна сметка това бе едно от последните действия в срещата, а часове след това мнозина определиха тази проява като един от най-умните файлове, извършени на световни първенства. Вижте я във видеото по-долу в материала.

Всички интересни новини и анализи за Световното първенство 2022 в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички