Амбициозен Маркъс Рашфорд: Трябва да се докажем и да спечелим Световното първенство, не ни е страх


Амбициозен Маркъс Рашфорд: Трябва да се докажем и да спечелим Световното първенство, не ни е страх
Снимка: Getty Images

1284 0

Англия стартира по страхотен начин своето приключение на Световното първенство в Катар, разгромявайки Иран в първия си мач с резултат 6:2. Това стигаше на емоционалните английски фенове отново да помислят за триумф и да запеят песните на победата.

Пътят обаче не е толкова лесен и "трите лъва" разбраха това. Възпитаниците на Гарет Саутгейт изиграха срамен мач срещу САЩ, завършил с нулево равенство. Той обаче можеше да бъде и загубен от считаните за фаворити в двубоя. 

Един от английските футболисти, които оставят добро впечатление, въпреки по-рядката си поява на терена напоследък е Маркъс Рашфорд. Нападателят на Манчестър Юнайтед влезе като резерва в 71-ата минута на срещата с Иран и само 3 докосвания по-късно реализира петото попадение за отбора си. Той остана изключително доволен и след първите изяви на своята родина на Мондиала заяви, че вярва в крайния успех.

"Когато печелиш, си най-добрият отбор в света, а когато губиш, си най-лошият. Не мисля, че трябва да си гений, за да видиш колко сме вдигнали нивото от 2016 г. Преди Саутгейт бях там малко време, но нивото по време на тренировка не беше високо", призна Рашфорд, цитиран от "Мирър". Той се върна към 2016 г., когато "трите лъва" загубиха и отпаднаха шокиращо от Исландия с 1:2 на 1/8 финалите.

"При играчите е черно на бяло - ако не тренираш добре, не може да очакваш да играеш добре, да влизаш в мачовете и да печелиш, само защото се имате за по-добрите играчи. Преди беше донякъде проблем относно качеството на тренировките и отдадеността на играчите. Откакто Гарет е мениджър на Англия обаче това се подобри.

Ако се върнем през 2016 г., гледайки представянето, когато бяхме изхвърляни от Европейското, има огромна разлика от това, което сме сега. Няма как да сравниш двете ситуации. За мен емоциите в лагера са несравними. Мисля, че нивата на увереност у нас са достатъчно високи.

Научихме много за себе си през дългия път, който извървяхме. Мисля, че сме наистина силен отбор, който има възможността да излезе и да победи всеки опонент, с който играе. Не се страхуваме от никого. Вярваме в себе си и знаем как да повлияем на изхода на даден мач.

Искаме да печелим двубои, да бележим голове, да играем атакуващ футбол. Ако можем и да забавляваме други с играта си, наистина искаме да го направим. Стоим заедно и в трудните, и в хубавите моменти. От нас зависи да докажем, че имаме нужното, за да спечелим", завърши Маркъс Рашфорд.

Ето защо нападателят "олекна" с 40 бона преди заминаването за Катар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички