Заради фенове на Партизан: Готвили атентат срещу президента на Сърбия?


Заради фенове на Партизан: Готвили атентат срещу президента на Сърбия?
Снимка: Getty Images

1236 0

Фенове на Партизан може да стоят зад готвения атентат срещу президента на Сърбия Александър Вучич. Преди дни стана ясно, че по данни отвъд границите на страната срещу президента Вучич е подготвян атентат, а основен заподозрян е Радое Звицер, който се издирва от полицията.

Смята се, че той е приближен до Велко Беливук - водач на една от фенските агитки на Партизан (Белград). Той беше задържан в зрелищна полицейска акция преди година по обвинение в убийства, измъчвания и разпространения на наркотици, припомня bTV.

Самият Беливук и другият тартор Марко Милкович продължават да са зад решетките, а по време на едно от първите си изслушвания заявиха, че са се срещали с президента Вучич и дори са извършвали услуги по негово настояване.

Чрез своята група, носеща името "Принципи" те са спирали скандирани срещу властта, а също така са заплашвали организатори на антиправителствени процеси. Връзките между президента и феновете са ставали чрез сина на държавния глава - Данило. Очаквано Вучич отрече.

Информациите сега са, че Беливук и Милкович са си сътрудничили тясно със Звицер, убивайки негови врагове. Заподозреният за подготвяне на атентат срещу президента е черногорец и се смята за ръководител на един от престъпните кланове в страната, който участва в разпространението на наркотици на Балканския полуостров - кавчанския, пише още bTV.

Преди време ултраси на Партизан бяха арестувани за трафик на наркотици и убийство (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички