"Загреб гори": Брутални сблъсъци между ултраси на Динамо и Легия Варшава (ВИДЕО)


"Загреб гори": Брутални сблъсъци между ултраси на Динамо и Легия Варшава (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4464 0

Грозни сцени избухнаха в Загреб снощи, след като известната агитка на Динамо Bad Blue Boys и гостуващите фенове на Легия Варшава се сблъскаха в столицата преди квалификацията в Шампионска лига. Властите в Загреб са обявили извънредно положение.

Сблъсъкът между двете агитки избухна в района на Дубрава в Загреб късно във вторник вечерта. Между 200 и 400 футболни фенове са участвали в сблъсъците, а по първоначални информации те са се биели с палки, хвърляли са камъни и са извършили палежи.

Полицейски служители са присъствали от самото начало на ексцесиите и са предотвратили евентуален голям конфликт, а според събраната до момента информация никой не е пострадал сериозно. Обстоятелствата около инцидента и действията на полицията се изясняват.

Според съобщения в медиите и свидетелски показания, феновете са имали палки и са взимали столове от заведения. Малка група се сблъсква на един от близките паркинги, като са се замеряли с камъни и бомбички. Съобщава се и за запалени автомобили.

Позовавайки се на източници от фенската среда, местните медии пишат, че това е планирана провокация на полския клуб, за да предизвика безредици преди квалификацията за Шампионка лига. The Telegraph пише, че в Загреб има „състояние на война“ и че битка между фенове „буквално е подпалила целия квартал“.

Изданието Kurir пък излезе със заглавието „Гори Загреб“, като пише, че „няколкостотин хулигани разбиха един квартал". Изданието B92.net също пише за безредиците, като съобщава, че в Загреб е бурно. Полицията заяви, че няма сериозно ранени, въпреки че свидетелските показания от вечерта са на друго мнение. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички