Заха: Ние, тъмнокожите играчи, се страхуваме да си прегледаме Instagram-а заради расизма


Заха: Ние, тъмнокожите играчи, се страхуваме да си прегледаме Instagram-а заради расизма

568 0

Крилото на Кристъл Палас Вилфрид Заха разкри колко е тежко положението на тъмнокожите играчи с расизма. Котдивоарецът призна, че за него и останалите футболисти с тъмен цвят на кожата ползването на Instagram не е удоволствие, е мъка, точно заради расизма.

"Сблъсквам се с расови злоупотреби през целия си живот, но сега имам платформа, чрез която ще опитам да променя това. За чернокожите футболисти не е забавно да са в Instagram. Ти не се наслаждаваш на своя профил, защото всеки път се страхуваш дори да преглеждаш личните си съобщения, тъй като може да има там какво ли не. Дори вече нямам Туитър на телефона си, защото почти сигурно там ще бъдеш подложен на обиди там по някакъв начин", коментира Заха, цитиран от Sky Sports.

"Оплаквал съм се от 50 акаунта, от които съм обиждан на расова основа. И какво се случва след блокирането на тези акаунти? Те просто си създават нов профил веднага. Навсякъде в живота ние се сблъскваме с необходимостта от регистрация с документ, така че защо това го няма при регистрацията в Туитър и Instagram?", допълва крилото. А какво друго разваля настроението на футболиста и за което го нападат вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Роналдо - Феномена, който многократно разби прогнозите и завладя футболния терен

Роналдо Луиш Назарио де Лима - по прякор Феномена, а не "другият Роналдо" или "дебелият Роналдо". Много закачени...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама