Бивш играч на ЦСКА се оплака от разсизъм: Обиждаха ме по 3 пъти на мач


Бивш играч на ЦСКА се оплака от разсизъм: Обиждаха ме по 3 пъти на мач
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1505 0

Бившият халф на ЦСКА Вив Соломон-Отабор говори за престоя си при "червените", като призна, че е бил жертва на расизъм. Пред "Daily Mail" той сподели, че по три пъти на мач е чувал обиди на расова основа по свой адрес, но пък допълни, че от клуба са се старели да му помагат.

"Обиждаха ме на расова основа по три пъти на мач. Късаше ми се сърцето. Чудиш се защо им е на тези хора да те съсипват на база на цвета на кожата ти. Трябваше да не обръщам внимание и на подобни коментари в социалните мрежи. Семейството ми каза да не ги чета, а просто да блокирам тези хора. В ЦСКА бяха много отзивчиви и ми помагаха в такива случаи. Президентът и моите съотборници ме успокояваха, че това са глупави хора, а българската федерация налагаше глоби. Не бе достатъчно, но поне показваше някаква загриженост", заяви той пред британското издание.

"ЦСКА е голям клуб и беше голяма възможност за мен да работя с Люпко Петрович. Контролът във връзка с храненето беше по-стриктен, отколкото до момента в Англия. Върнах се на Острова с променен манталитет, излязох от комфортната си зона и се надявам това да ми помогне да достигна до върха отново", обясни Отабор. Днес ЦСКА ще изиграе първия си мач след 3-месечно прекъсване, като съперник е Витоша Бистрица. Ето какво очаква наставникът Милош Крушчич от двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички