Парадокс: Докато синът служи на Русия, бащата Тимошчук брани Украйна с оръжие


Парадокс: Докато синът служи на Русия, бащата Тимошчук брани Украйна с оръжие

4317 0

Интересно разкритие за Анатолий Тимошчук направи треньорът на украинския Верес Юрий Вирт. Както е известно, футболната легенда на Украйна продължава да работи в Зенит (Санкт Петербург), въпреки че Русия повече от месец води война в родината му. Заради тази постъпка на Тимошчук му бяха отнети с указ всички държавни награди и футболни титли в Украйна.

"Писах на Тимошчук, че на негово място щях да постъпя по друг начин. Той трябва сам да обясни постъпката си. Живее в Санкт Петербург, не знам дали вижда какво става в Украйна. Писах му, че ако види, ще напусне този клуб и ще заживее в друга страна", обясни Вирт, цитиран от "Football 1/2/3".

"Знам, че баща му го държи в течение. Той живее в Луцк и се записа в Териториалната отбрана. Мисля, че Тимошчук знае всичко", допълва колегата му и негов сънародник.

В Украйна са ядосани на Тимошчук, че дори не прави коментар за ужаса в родината си, а продължава да работи в руския гранд. За сметка на това неговият баща, който е минимум 60-годишен, брани Украйна с оръжие в ръка. А ето как в Украйна гледат вече на Анатолий Тимошчук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички