Виталий Кличко: Ще се бием за всеки площад, за всяка улица, ако противникът влезе в Киев


Виталий Кличко: Ще се бием за всеки площад, за всяка улица, ако противникът влезе в Киев

5666 0

Кметът на Киев Виталий Кличко направи любопитно разкритие по повод битката на сънародниците му срещу руските атаки във войната, която се води в страната в момента. Бившият световен шампион в тежка категория отправи силни думи към света относно тяхната съпротива срещу руската инвазия.

"В момента има огромно патриотично движение. Старите хора - можете ли да си представите, лекари, актьори, театрални актьори, хора от много професии, които никога не са очаквали да се бият, да държат оръжия, в момента те идват при нас. Те са готови да се бият. Това е невероятно", заяви украинецът пред CNN.

"Устояхме пред една от най-силните армии в света. Волята да бъдем независими е основният приоритет за нас. И ние защитаваме нашите семейства, нашия град, нашата страна и нашето бъдеще. Това, от което Киев наистина се нуждае, са по-строги санкции срещу Русия", допълни градоначалникът.

"Трябва да останем единни. Войната не е само за Украйна. Това е предизвикателство за целия модерен свят, за целия демократичен свят. Ние, украинците, ще се бием за всеки площад, за всяка улица в Киев, ако руските сили настъпят към града. Очакваме огромна битка, но ние се борим за семействата си. Сега съм много горд, че съм украинец", допълни Кличко, според когото руският президент Владимир Путин опитва да съживи Съветския съюз и да направи Украйна "част от руската империя". А ето какъв ужасен сценарий предвижда брат му Владимир Кличко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички