ВИДЕО 18+: Геноцид ли е клането в Буча? Владимир Кличко е категоричен


ВИДЕО 18+: Геноцид ли е клането в Буча? Владимир Кличко е категоричен
Снимка: Getty Images

22492 0

Боксовата легенда на Украйна Владимир Кличко определи с едно кратко изречение случилото се тези дни на войната в град Буча, който е близо до Киев. Той написа в социалната мрежа Туитър "Това е геноцид", добавяйки хаштагове #Genocide #FreeUkraine #StandWithUkraine #StopTheWar #Ukraine.

Както е известно, отивайки в Буча след оттеглянето на руснаците, украински войски са попаднали на осеяни с трупове улици. Според кмета на града Анатолий Федорук вече са погребани в масов гроб 280 души.

"Това не е специална операция, не е военна операция. Това е насилие, - хора с вързани ръце зад гърба и с куршум в главите. Това е геноцид над цивилното население на Украйна. Това прави режимът на Путин, това прави руската армия", казва Клико във видео, на което се виждат мъртви хора по земята.

Освен това градът е силно разрушен, а заради покъртителните подробности, ужасяващите цифри и снимки в света започнаха сравнения между клането в Буча и това в Сребреница през 1995 година. Ето за какво по-рано Кличко призова свободния свят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички