УЕФА намали наказанието на Сърбия за мача с България


УЕФА намали наказанието на Сърбия за мача с България
Снимка: Facebook/Team Bulgaria

1069 0

УЕФА намали наказанието на Сърбия. Така стадионът на „плавите“ ще бъде само частично затворен при домакинството на националния отбор на България в среща от група „G“ на евроквалификациите. Двубоят ще се проведе на 19-ти ноември в Лесковац.

Първоначално Сърбия бе санкционирана да играе следващия си домакински мач при закрити врата без публика след решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА. Решението бе взето на 31 октомври, а причината за наказанието бяха инцидентите с публиката на мача с Черна гора от 17 октомври в Белград. В крайна сметка  жалбата от Сръбската футболна федерация беше частично уважена.

Източният, северният и южният сектор на стадиона ще бъдат затворени за неделния мач, вследствие на решението на апелативния орган на УЕФА, който също потвърди и глоба от 50 000 евро за сръбската централа. Според първоначалното решение, Черна гора също бе глобена с 15 000 евро и получи забрана да продава билети за фенове си за следващото гостуване на Унгария в неделя заради расистко поведение на запалянковците в двубоя срещу Сърбия.

Неделният мач в Лесковац ще бъде последен за Сърбия и България от квалификационния цикъл за Евро 2024, като хората на Пикси Стойкович почти си гарантираха участие на форума в Германия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Белгия „имитира“ БФС: Преместиха контролата на „червените дяволи“ със Сърбия в друг град и без публика

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички