Усик за подкрепящите войната: Това са болни хора, шизофреници


Усик за подкрепящите войната: Това са болни хора, шизофреници
Снимка: Getty Images

6586 0

Световният шампион по бокс в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO Олександър Усик изненада спортния свят с още признания за себе си. Той сподели какво мисли за онези, които подкрепят войната и какво би казал на инициатора на военните действия в родината му - Владимир Путин.

"Възпитан съм в православната вяра, която ни учи да не съдим другите. Но този, който подкрепя войната, за мен е шизофреник, болен човек. Взех оръжие, но това не означава, че го използвам. С помощта на спорта мога по-добре да разпространявам нашите мисли и послания към света. Битката с Джошуа ще бъде изключителна за мен в това отношение", коментира звездата в интервю за profiboxing.cz.

Запитан какво би казал на руския президент, Усик заяви: "Не бих му казал нищо. Той не ме интересува, нямам какво да му кажа".

Боксьорът се намира в Чехия, след като напусна страната си, за да започне подготовка за мача с Джошуа. Той обаче се тревожи за сънародниците си, които страдат ежедневно. Усик написа песен в една от безсънните си нощи, която нарече "Новият химн" и я посвети на Украйна. А дали ще се върне той в родината си след мача четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички