Усик разкри дали ще се върне в Украйна след мача с Джошуа


Усик разкри дали ще се върне в Украйна след мача с Джошуа
Снимка: Getty Images

5505 0

Световният шампион на WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория Олександър Усик коментира предстоящия си мач срещу Антъни Джошуа, за който се готви в Чехия. Украинецът разясни и какво смята да прави след реванша, след като допреди няколко дни беше в родината си и участваше дейно във войната срещу Русия.

"Исках да остана и да защитавам Украйна, но приятелите ми ме убедиха, че ще направя повече за Украйна, ако се боксирам, а не стрелям. В Чехия дойдоха мои приятели, няма да остана дълго тук. Смятам да тренирам там, където ще се боксирам. Разбира се, поддържам връзка с колегите, които продължават да се сражават. Постоянно съм в контакт с Василий Ломаченко и Владимир и Виталий Кличко", каза боксьорът, цитиран от "CNN".

"Опитвам се да се съсредоточа основно върху тренировките, на практика не следя новините. Всички мои приятели, които защитават нашата държава, ми казват да си изключа телефона и да тренирам. Те очакват от мен добро представяне на ринга. За Украйна. Трудно е всичко това, но молитвите към Бог помагат", допълни Усик.

"Определено не се интересувам от други неща в момента - колан или нещо друго, освен да помагам на Украйна. Ще вложа всичките си сили в тренировките и ще направя всичко възможно, за да подкрепям своите хора така, както те мен подкрепят. Украйна ще победи. След мача задължително ще се върна в Украйна", категоричен е той. А ето какъв е планът на Виталий Кличко за мача на Усик с Джошуа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички