Олександър Усик "откри топлата вода": Телевизията промива мозъците, трябва да четете книги


Олександър Усик "откри топлата вода": Телевизията промива мозъците, трябва да четете книги
Снимка: Getty Images

7538 0

Украинският боксьор Олександър Усик изрази интересно мнение в интервю пред канала "Tipsport" в YouTube, свързано с информацията, която човечеството черпи от телевизията.

Световният шампион в тежка категория е на мнение, че е по-добре новините да се научават от "първа ръка", вместо хората да вярват на това, което виждат и чуват от екрана:

"Цялата информация, която излиза от телевизорите е твърде неточна. Преди години беше доказано, че всичко това е създадено, за да се контролират хората. Аз получавам информация от първа ръка. Не съм гледал телевизия от години. На практика не чета новините, защото знам, че там се лъже много".

"Отдавна разбрах, че телевизията е просто една голяма купчина от глупости, които промиват мозъка. Трябва да четете книги, трябва да се чете правилната литература. Развивайте мозъците си в правилната посока, а не гледайте телевизия", посъветва "екзекуторът" на Антъни Джошуа, който получи разрешение да напусне Украйна, за да се подготви подобаващо за реванша срещу британеца.

"Хората са мързеливи. Те не искат да четат, не искат да се развиват, а да гледат телевизия и да вярват на това, което им казват там. Затова понякога има скандали между хората. Единият казва едно, другият - друго. "Къде го чу? Видях го по телевизията"", добави иронично 35-годишният боксьор.

Вижте още

Как реагираха братята Кличко на новината, че Олександър Усик напуска Украйна, за да се готви за реванш срещу AJ?!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички