Усик: Нашият президент ни даде сили за силния отпор на руската инвазия


Усик: Нашият президент ни даде сили за силния отпор на руската инвазия
Снимка: Getty Images

2209 0

Световният шампион на WBA, IBF и WBO в тежка категория - Олександър Усик, разкри какво е мотивирало Украйна да даде такъв сериозен отпор на Русия във войната между двете страни. Боксьорът сподели и какви от качествата на украинците ще покаже на света по време на мача-реванш между него и Антъни Джошуа. Голямата битка е на 20 август в Саудитска Арабия.

"Ако нашият президент беше напуснал страната в първите дни на войната, то украинците щяхме да останем без надежда. Но той не направи това. Това нещо ни мотивира да бъдем силни и да се сражаваме. Сигурен съм, че ако нашият президент беше някой друг, то нямаше да вървим в положителната насока, в която тръгнахме", каза Усик, цитиран от sport.ua.

"Други страни казваха, че могат да го изведат от Украйна, но Зеленски остана заради своята страна. Какво си мислят хора като мен и другите украинци, когато го виждат да постъпва така? Всички разбраха, че трябва да отидем и да се сражаваме за нашия лидер", продължи боецът. 

"В мача с Джошуа ще покажа, че Украйна е страна на сериозни, силни, развити и духовни хора. Запознат съм със ситуацията, защото поддържам връзки с обкръжението на Зеленски. Той пое цялата отговорност. Когато възниква трудна ситуация, мнозина се опитват да го избегнат. Но Зеленски не избяга след руското нахлуване", завърши украинската звезда. А ето как Зеленски наля масло в огъня преди Джошуа - Усик 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички