Украински баскетболистки в Пловдив плачат, не могат да се чуят с децата си


Украински баскетболистки в Пловдив плачат, не могат да се чуят с децата си
Снимка: fiba.basketball / колаж на SportLive

2507 0

Баскетболистките на украинския тим Прометей загубиха от турския отбор Мерсин с 67:86 в мач от турнира ФИБА Къп, изигран в Пловдив. Загубата обаче нямаше никакво значение за украинските момичета, които бяха разтърсени от новината за войната в Украйна.

След мача Олга Дубровина, която е една от украинските баскетболистки на Прометей, говори пред журналисти в Пловдив и разкри, че нейните съотборнички плачат, защото не могат да се свържат с децата си. Една от съотборничките ѝ буквално изпаднала в истерия преди двубоя в зала "Сила" и се успокоила едва когато успяла да разговаря с детето си.

Самата Дубровина е омъжена за българин и живее в по-голямата си част от времето със семейството си в нашата страна. Тя добави, че в отбора научават какво става в Украйна от медиите в България. "Аз съм от Днипро, където са майка ми и баба ми. Чух се с тях, добре са. Надявам се войната в Украйна да спре и хората да заживеят спокойно", каза Дубровина, цитирана от "24 часа".

"Благодарение на нашето клубно ръководство нищо не ни липсва. Тревожим се какво става в Украйна. Това се отразява и на изявите ни на терена. Трудно може да се съсредоточиш и да играеш на ниво, след като в родината ти падат бомби и се водят сражения", добави още Дубровина.

Нейната съотборничка Дарина Мироненко, която е от Кривой рог благодари за оказаното гостоприемство в Пловдив, както и на публиката за подкрепата в мача срещу Мерсин. "Положението в нашата страна е тежко. Надявам се войната да свърши бързо и обстановката да се успокои. Не е лесно да се свържем с близките си и това най-много ни тревожи", заяви Мироненко.

В разгара на конфликта в Украйна бяха и двама бивши играчи на Левски - Борислав Цонев и Мартин Петков, които обаче са успели да напуснат страната (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички