Кошмар за български треньори в Украйна: Искаме в България, но сме с вързани ръце


Кошмар за български треньори в Украйна: Искаме в България, но сме с вързани ръце
Снимка: Getty images

2057 0

Българските волейболни треньори в Украйна - Владимир Орлов и Евгени Ранчински, се опитват да напуснат страната, но това не е толкова лесно. Пред bTV те разказват за премеждията, през които преминават в последните часове след конфликта Русия - Украйна.

Орлов научава за настъпилите военни действия в Украйна докато пътува със своя отбор – "Прометей“, към град Городок. Заради извънредното положение, турнирът за Купата на Украйна е отменен, а българският треньор се опитва да се завърне у дома.

"Първо трябва да се приберем в нашия град, в който се базира отборът - Днипро. В случая не е толкова лесно, тъй като има изградени КПП-та между големите градове и има си и забрани за някои пътувания. Като пътувахме между градовете, видяхме 2-3 колони военни, които се придвижваха в другата посока. В града, в който се намираме - Виница, не виждаме някаква техника, а и стоим основно в хотела", споделя пред bTV бившият селекционер на женския национален отбор на Украйна.

"Всички наши приятели и роднини искат да се върнем час по-скоро, но ние сме с вързани ръце. В момента се подчиняваме на разпоредби и на военното положение в държавата. Ако е забранено придвижване и не можем да минем през КПП, естествено, че ще останем тук. Другият вариант е да се обадим на българското посолство в Киев, в Одеса, в Харков. Нашата държава организира прибиране на български граждани. Но това вече е последното, което можем да използваме като вариант", споделя Ранчински пред националната телевизия.

Българския футболен треньор в Украйна пък няма идея как да напусне страната и да се прибере в България (четете подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички