"Той крещеше и се караше": Единственият страх на "безстрашния" Майкъл Джордан


"Той крещеше и се караше": Единственият страх на "безстрашния" Майкъл Джордан
Снимка: GettyImages

5206 0

Майкъл Джордан винаги е бил "алфата", когато заговорим за баскетбол - със своя начин на мислене и "убийственият" инстинкт в арсенала си Ем Джей просто нямаше равен. По време на кариерата си Джордан разбираше, че усилените тренировки са единственият начин да стане по-добър и да бъде готов за всеки противник и отбор, който се изпречи на пътя му.

Този тип поведение и манталитет бяха "загнездени" у Джордан в началото на неговата баскетболна кариера, когато той все още беше първокурсник в колежа на Северна Каролина - UNC. Покойният велик треньор Дийн Смит беше известен с това, че менажираше строго и изискваше играчите му да са трудолюбиви и концентрирани.

Джордан признава за страха си от Дийн Смит

Като треньор Смит е имал изградена структура, която винаги се е оказвала работеща, а самият Джордан е бил изненадан да види колко добре организирани са били тренировките. Дори след като напусна UNC, Джордан признава, че никога не е виждал треньор, който да има такъв авторитет и да задава правилния тон за своите играчи. Фактът, че Смит не е спестявал на никого нищо винаги е плашил Джордан.

"Напълно се страхувах от треньора Смит, защото той беше голямо име в щата Северна Каролина, а аз бях дете от малък град. Дори не съм си помислял да го наричам по друг начин освен "тренер Смит". Беше плашещ. Начинът, по който контролираше тренировките, той крещеше и се караше, но никога не ругаеше. Никога не съм виждал подобна практика, както беше в Северна Каролина. Всяка минута беше обмислена. Ако тренировката трябваше да приключи в 3:10, тя приключваше и точка", спомня си Майкъл.

Страхът обаче дава резултат

Под ръководството на Смит, Джордан успява да изведе съотборниците си до колежанската титла на NCAA през 1982 година - 2 години, преди да акостира в НБА. Връзката между двамата остава силна до края на житейския път на Смит през 2015 година, когато легендарният треньор, прекарал 36 години в UNC си отива от нашия свят.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Денят, в който Джордан спретна шоу в Юта, въпреки че бе болен от грип.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички