Да унизиш баскетболните величия: Майкъл Джордан се раздели с НБА в типичния си стил (ВИДЕО)


Да унизиш баскетболните величия: Майкъл Джордан се раздели с НБА в типичния си стил (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3309 0

Безспорно величието и наследството на Майкъл Джордан ще се помни вечно от почитателите на НБА и световния баскетбол. "Въздушния" постигна всичко, защитавайки цветовете на Чикаго Булс и Вашингтон Уизърдс в кариерата си отвъд Океана, а моментът, в който се сбогува със спорта се помни и до ден-днешен.

Приемането в Залата на славата

Легендарната реч на Джордан при въвеждането му в Залата на славата не само бе наблюдавана от всеки баскетболен запалянко по цял свят през 2009 година, но и показа, че неговият състезателен огън не може да бъде потушен. Вместо да се наслади на момента, Джордан реши да бъде дребнав и да се заяде с няколко величия в НБА.

В 20-минутната си реч Джордан се прицели в треньора, който го е избрал в идеалния университетски отбор като второкурсник, също така и баскетболиста, който е заел неговото място там. Но това далеч не бе всичко. Ем Джей "скочи" на ветерани от асоциацията, които не са му подавали топката. Той се заяде и с известния гард Брайън Ръсел, който не успя да спре последния му изстрел като играч на Булс и последен, но не и на последно място се оказа Джери Краус - бивш шеф на "биковете", с който Майкъл е имал не едно или две търкания в кариерата си.

Реакцията

Думите на Джордан сами по себе си показват защо той е считан за един от най-великите спортисти в историята. Ем Джей винаги е притежавал онази агресия, която го е отличавала от останалите не само на баскетболния паркет, но и извън него. Именно инстинктът на "убиец" го превърна в шесткратен шампион на НБА и му донесе 5 отличия за "най-полезен играч" в асоциацията.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Ню Йорк Никс изпусна Джордан за няколко милиона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички