Чист гений или евтин измамник? Как Майкъл Джордан "ограби" Скоти Пипън и го направи за смях


Чист гений или евтин измамник? Как Майкъл Джордан "ограби" Скоти Пипън и го направи за смях
Снимка: Getty Images

7691 0

Надали има човек на този свят, който да не е запознат с величието на Майкъл Джордан. Легендарният баскетболист спечели всичко, което можеше, защитавайки цветовете на Чикаго Булс в НБА. 6-кратният шампион в лигата обаче е познат на обществеността и като страстен комарджия, като дори си е позволявал да прави залози по време на мачовете на "биковете".

Ем Джей се е подиграл с Пипън

Скоти Пипън е друга легенда на Чикаго Булс, която помага за тоталната доминация на тима през 90-те години на XX век. Джордан и Пипън бяха "Батман и Робин" на корта. Но дори любимият съотборник на Ем Джей не бе "имунизиран" срещу подлите хазартни тактики на Джордан.

Залози по време на мач

Американският журналист Амин Елхасан разказа "луда" история в подкаста на Зак Лоу за "ESPN". По време на домакинските срещи на Булс, анимирани надбягвания с бикове са били показвани на екраните.

Интересното е, че те са били предварително записани. Елхасан казва, че Джордан е получавал вътрешна информация преди сблъсъците, за да мами Пипън във всеки мач пред собствена публика. По-късно по време на таймаут в мачовете Ем Джей е сядал до Пипън, двамата са поглеждали към големия екран, и му е предлагал залози за по 100-200 долара и разбира се, всеки път Джордан е печелил.

Джордан бе готов на всичко, за да спечели

Именно това прави Ем Джей толкова велик. Неговата страст към играта, убийственият му инстинкт, заедно с нужното самочувствие го превърнаха не само в най-добрия баскетболист, а въобще в един от най-великите спортисти на планетата Земя.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как най-добрият "приятел" на Джордан едва не банкрутира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички