Безсмъртният рекорд в НБА, за който Майкъл Джордан и Леброн Джеймс могат само да мечтаят


Безсмъртният рекорд в НБА, за който Майкъл Джордан и Леброн Джеймс могат само да мечтаят
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

4164 0

Майкъл Джордан и Леброн Джеймс са безспорно двете големи имена, които се споменават, когато се заговори за най-великия в НБА и въобще в световния баскетбол. И двамата са постигнали изключително много на паркета, разбивайки редица рекорди, но има един, който им се изплъзва цял живот и има голяма вероятност никога да не бъда подобрен.

Леброн и Джордан могат само да си мечтаят

През сезон 1961/62 в НБА великият Уилт Чембърлейн за пореден път доказва своята доминация, реализирайки средно 50.4 точки на мач в общо 80 срещи от редовния сезон, защитавайки цветовете на Филаделфия Уориърс. Не само това, но той реализира общо цели 4029 точки през кампанията - абсолютния рекорд в историята на лигата отвъд Океана.

Само и единствено Майкъл Джордан успява да се доближи до него, заемайки третата позиция за най-много реализирани точки през дадена кампания в НБА (3041) през сезон 1986/87. Доминацията в реализаторските статистики в НБА на Чембърлейн е толкова голяма, че той попада цели 4 пъти в топ 5 сред играчите с най-много отбелязани точки в една кампания. 

Леброн Джеймс отбелязва най-много точки в своята кариера, защитавайки цветовете на Кливланд Кавалиърс през сезон 2005/06, когато реализира точно 2478 пункта, а това като цифра е далеч от постиженията на Джордан и величието Чембърлейн.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Дончич, Леброн и Ървинг заиграват в един отбор?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички