Тити Папазов: Ако политиците не се усетят, българският спорт ще излезе на бунт


Тити Папазов: Ако политиците не се усетят, българският спорт ще излезе на бунт
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1860 0

Баскетболният треньор Константин Папазов заплаши политиците с бунт на спортистите и спортните хора. Той заяви, че се вижда, че спортът не е в техните приоритети и е в тотална разруха. Папазов смята, че за проблема има решение, но липсва воля.

"Спортистът, когато играе, играе за себе си и за България. Българският спорт и българската култура платиха демокрацията. Политиците се сещат за спорта само когато трябва да се снимат с успешни спортисти. България има в своя народ невиждано амбициозни хора, които приемат спорта за нещо висше, а държавата е мащеха към тях", каза той в ефира на "Bulgarian On Air".

"Ако политиците не се усетят сега какво трябва да правят, българският спорт ще излезе на бунт. Ние няма за къде повече да се свиваме. Спортът няма да плаща за демокрацията.

Трябва веднъж да разберат - всяко българско дете има право да спортува и това ще бъде ангажимент на държавата. Ще се финансират клубовете от държавата, а тя ще изисква да са безплатни", добави Папазов, който беше част от разискването на изборния ден. А ето как коментира резултатите от изборите Нешка Робева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички