Тити Папазов: Оттеглих оставката си, 125 000 лв. е цената на моята дума


Тити Папазов: Оттеглих оставката си, 125 000 лв. е цената на моята дума
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3004 0

Членът на Надзорния съвет на Левски Константин Папазов оттегля своята оставка. Припомняме, че тя бе подадена след срещата за бъдещето на футболния клуб след спор за неустойката на фирма "Макрон", която баскетболният треньор е обещал да плати.

Вчера, преди мача за Суперкупата на България между "сините" и Лудогорец, Папазов изплати сумата на клуба. Тя бе в размер на 125 000 лева.

Треньорът е обяснил, че е взел заем, за да плати задължението, и че ще продължи да работи за клуба заедно с Наско Сираков. Според Папазов оставката му е била "най-голямата ми глупост".

"Човек като се изхвърля, трябва да си носи отговорността. Съжалявам, но така е трябвало да стане. Левски не е ощетен, което е най-важното. Иска ми се „синя“ България да разбере, че трябва да бъдем заедно, а не един срещу друг.

125 хиляди лева преведох, колкото е ангажиментът, за да не се чувствам лъжец. Делото беше заведено по договор, който е сключен през 2019 година. „Макрон“ има право на неустойка от 50 хиляди евро. Поисках заем и бях толкова искрен, че нямаше как да не ми го дадат", обясни Папазов пред БНТ.

"Аз съм в най-тежкото си финансово състояние, но съм много щастлив човек. Не съм много платежоспособен, за да ми дават банките заем. Имам по-голям проблем от тези 125 хиляди лева и това е спасяването на баскетболния Левски. Тези 125 хиляди лева не ги разглеждам като цифра, а като цената на моята дума.

Подадената оставка беше може би по-голямата глупост от тези пари. Имам най-малкото морално задължение към Сираков. Ние сме почнали този тежък път заедно", допълни той. А ето каква глоба тресна Дисциплинарната комисия на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички