8-годишното бразилско чудо, което надмина Неймар и Меси, подписвайки супер договор


8-годишното бразилско чудо, което надмина Неймар и Меси, подписвайки супер договор
Снимка: Getty Images/Guliver

2761 0

Едно от явленията в епохата на социалните медии е, че хората не могат да покажат никакъв талант, без да бъдат забелязани. Такъв е и случаят с осемгодишния Кауан Базиле, който подписва с Nike в още по-крехка възраст отколкото Неймар и Лионел Меси.  Меси подписа първия си договор с Nike на 15, Неймар на 13 и Родриго Гоеш на 11.

Въпреки възрастта си, на Базиле се гледа като на следващата голяма перспектива в бразилския футбол, въпреки че все още има толкова много неща, които могат да се объркат. Не на последно място колко ще израсне физически в следващите 10 години до 18-ия си рожден ден.

Сделката на Базиле с гиганта за спортно облекло ще продължи три сезона с възможност за допълнителни две години, ако нещата се движат в правилната посока към този момент. Баща му Андрезиньо е бивш играч на Коринтианс и вярва, че синът му има всичко необходимо, за да стигне до върха. "Той е играч с абсурдна воля за победа, има и много техническо качество", обясни Андрезиньо. А в каква реклама, не видяла бял свят, Роналдо се е присмивал на Неймар вижте тук. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Диего Марадона си отишъл с две болки в сърцето

Футболната легенда Диего Марадона, когото загубихме днес, си е отишъл с болка в душата. Две неща са тежали на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама