Новак Джокович променил решението си и се ваксинирал срещу COVID-19


Новак Джокович променил решението си и се ваксинирал срещу COVID-19
Снимка: Getty Images

2563 0

Световният номер 1 Новак Джокович е променил решението си и се е ваксинирал срещу COVID-19. Това разкри бившата тенисистка и настояща водеща в ефира на "Евроспорт" Барбара Шет. Тя заяви, че сърбинът си е поставил ваксина, защото в противен случай нямаше да може да играе на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж, където триумфира за шести път в кариерата си.

„Джокович е ваксиниран и е направил това отдавна! В противен случай не биха го допуснали да участие на турнира от сериите Мастърс в Париж през миналата седмица. Там също имаше сериозни изисквания за участниците“, заяви Барбара Шет пред немското издание Kleine Zeitung. 

Преди няколко седмици организаторите на Откритото първенство на Австралия съобщиха, че няма да допускат неваксинирани тенисисти. Джокович, който е печелил Australian Open рекордните 9 пъти, бе застрашен от това да не може да защити титлата си в Мелбърн. С поставянето на ваксината обаче Джокович елиминира тази опасност и ще може да играе.

Джокович бе сред най-отявлените критици на ваксинирането срещу коронавируса. В интервю пред сръбска медия той отказа да разкрие дали е ваксиниран, тъй като смята темата за "лична"."С тази ситуация все още не знам дали ще отида в Мелбърн. Няма да казвам дали съм ваксиниран или не, защото това е личен въпрос и е неподходящо запитване", каза Джокович преди няколко седмици.

През тази година Джокович не успя да постигне голямата си цел - да спечели календарен Шлем, тъй като на финала на US Open бе победен от Даниил Медведев. Гейм преди мечтата му да рухне Джокович изпадна в неутешим плач, който разчувства целия тенис свят (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички