След обрат Новак Джокович си "отмъсти" на Даниил Медведев и триумфира в Париж


След обрат Новак Джокович си "отмъсти" на Даниил Медведев и триумфира в Париж
Снимка: Getty Images

2643 0

Световният номер 1 Новак Джокович спечели Мастърса в Париж за шести път в кариерата си, след като победи втория в света Даниил Медведев с 2:1 сета (4:6, 6:3, 6:3). Ноле загуби първата част, но обърна мача с два последователни сета, в които надигра Медведев.

Двубоят стартира лошо за Ноле, който бе пробит още в първия гейм. При 1:2 сърбинът върна пробива, спечелвайки гейма на нула. При 3:3 Джокович обаче отново бе пробит, а до края на сета сръбският тенисист не успя да възстанови равенството и закономерно загуби първата част.

Решаващият момент за Ноле във втората част дойде при 2:1, когато успя да пробие Медведев. В следващите геймове нямаше нищо драматично, но при 5:3 Джокович срещна сериозни трудности да затвори сета. Даниил Медведев имаше три шанса за връщане на пробива и оставане в сета, но ги пропиля. Ноле също имаше три сетбола и реализира от третия път.

В последния сет Джокович стигна до пробив при 2:2, затвърди го, а след това направи и нов пробив, повеждайки с 5:2. Мачът изглеждаше, че е приключил, но Медведев върна единия пробив за 5:3. Новак Джокович обаче стигна до мачбол на сервис на Медведев в следващия гейм и го реализира, за да спечели.

Победата на Джокович бе символично "отмъщение" за кошмарното поражение на US Open, когато Медведев го победи на финала и не му позволи да спечели календарния Шлем. Двамата ще имат възможността да премерят сили и на финалния турнир в Лондон след седмица, където ще играят осемте най-добри в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички