Официално: Австралия обяви новина, която няма да се хареса на Новак Джокович


Официално: Австралия обяви новина, която няма да се хареса на Новак Джокович
Снимка: Getty Images

1655 0

Между 17 и 30 януари 2022 г. ще се проведе първият турнир от календара на Големия шлем в тениса - Откритото първенство на Австралия!

Министърът на миграцията на държавата - Алекс Хоук, обяви в днешния ден новина, която със сигурност няма да е "по вкуса" на №1 в света Новак Джокович:

"Имам послание за всички, които искат да посетят Австралия. Ще трябва да направите двойни ваксинации. Това е единствено изискване, не само за тенисистите, а и за всички, които искат да влязат в държавата", заяви Алекс Хоук пред "APNews".

Съвсем наскоро Ноле бе дал интервю пред сръбското издание "Блиц", в което каза следното:

"С тази ситуация все още не знам дали ще отида в Мелбърн. Няма да казвам дали съм ваксиниран или не, защото това е личен въпрос и е неподходящо запитване. В наши дни хората отиват твърде далеч със свободата да задават въпроси и да съдят отделен човек. Каквото и да кажеш - "да, не, може би, обмислям го" - те ще се възползват от това".

Макар и да не даде точен отговор, мнозинството от публиката е наясно, че Джокович не се е ваксинирал. През 2020 г. той се забърка в голям скандал в Сърбия, след като организира турнир в разгара на пандемията, а впоследствие много участници бяха дали положителен тест за коронавирус...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички