Нов срив в рейтинга на Роналдо: Феновете му обръщат гръб


Нов срив в рейтинга на Роналдо: Феновете му обръщат гръб
Снимка: Getty Images

13959 0

Кристиано Роналдо премина в Ал Насър, но по всичко изглежда, че трансферът му няма само положителни черти. Оказва се, че португалецът е загубил почти 5 млн. последователи в социалните мрежи.

Според проучване на CLV Group, цитирано от Sport 1, преминаването на нападателя в Саудитска Арабия в повлияло отрицателно върху интернет присъствието му. Не само това, но след трансфера сумата, на която Роналдо бива оценяван, е спаднала с 4,5%.

В Бразилия повече от 600 000 души са спрели да следват португалеца в социалните мрежи. Най-голям спад в последователите се наблюдава в испаноговорящите страни, а също и в тези, в които се говори португалски.

Неочаквано е явлението, че повече привърженици на Манчестър Юнайтед са започна ли да следват Роналдо. По всичко изглежда, че преждевременното прекратяване на договора с „червените дяволи“ не е спряло някои привърженици на английския тим да наблюдават живота на нападателя.

Данните ни казват, че тези, които се дистанцират от социалните мрежи на Роналдо, обикновено не са заклети футболни фенове“, казва управляващият директор на CLV Нийл Джойс: „Вместо това те се интересуват повече от профили, в които има клюки за знаменитости, риалити предавания, мода и лайфстайл съдържание“. Преместването на Роналдо в Саудитска Арабия го извежда "извън центъра на тези светове", което го прави „по-малко подходящ за това, което ги интересува“.

Според доклада последователите на Лионел Меси се интересуват повече от футбол (96%), отколкото тези на Роналдо (89%).

В същото време португалецът се сблъсква и с друг сериозен проблем.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички