2:1 за Роналдо срещу Меси, но ПСЖ победи в дебюта на Кристиано (ВИДЕО)


2:1 за Роналдо срещу Меси, но ПСЖ победи в дебюта на Кристиано (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

55332 0

След дълго чакане тази вечер френският шампион ПСЖ се изправи срещу звездния миксиран състав от футболисти на тимовете от Саудитска Арабия - Ал Насър и Ал Хилал. Мачът се състоя на Международния стадион "Крал Фахд" в столицата Рияд, а победата бе френския тим с 4:5.

Двубоят бе очакван с такъв голям интересен поради факта, че може да се окаже последният случай, в който виждаме един срещу друг Лионел Меси и големия му съперник в борбата за най-велик футболист на 21-ви век Кристиано Роналдо. Макар и потенциалният завършек на прякото им съперничество да е в приятелски мач всички погледи бяха насочени към тях.

МЕСИ СРЕЩУ РОНАЛДО В СБЛЪСЪКА НА ТИТАНИТЕ - ЕПИЗОД ПОСЛЕДЕН? (СНИМКИ)

В пряката им борба в двубоя Роналдо "победи" с две попадения, а Меси с едно. И трите попадения бяха отбелязани още през първата част. Маркиньос, Рамос, Мбапе и Екитик бяха другите голмайстори за парижани, а за звездите от противниковия тим се разписа Джан в 56' и Талиска в добавеното време на срещата. Тази среща бе и дебют за Кристиано Роналдо, макар и в неофициален двубой.

СЪСТАВИ

ПСЖ: Кейлор Навас, Хуан Бернат, Ел Шадай Битшиабу, Серхио Рамос, Ашраф Хакими, Карлос Солер, Ренато Санчес, Витиня, Лионел Меси, Неймар, Килиан Мбапе

Ал Насър/Ал Хилал: Мохамед Ал Авайс, Мохамед Ал Бурайк, Али Ал Булаихи, Мусаб Ал-Джууейр, Алваро Гонсалес, Жислен Конан, Густаво Куеляр, Андерсон Консейсао (Талиска), Муса Марега, Одион Игало, Кристиано Роналдо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

*Началото на мача настъпи с около 10 минути по-късно от предвиденото (около 19:10 часа българско време)!

4' - 0:1! Още в 4-ата минута резултатът бе открит. Неймар центрира в наказателното поле и намери Лионел Меси, който без изобщо да се бави се завъртя добре и вкара с левия крак покрай излезлия противников страж.

Две минути след това Кристиано Роналдо получи топката в противниковата половина и опита да отговори на Меси и ПСЖ с изстрел от средна дистанция. Ударът му с левия крак обаче бе спасен от Навас.

В 12-ата минута Кейлор Навас трябваше да се намесва добре след силен и плътен изстрел отдалеч от противников футболист. Навас спаси тима си в ситуацията.

Около четвърт час след старта на двубоя Неймар показа добра игра и в крайна сметка играчът стреля опасно отблизо в наказателното поле, където обаче Ал Авайс се намеси.

Сериозният натиск на френския шампион продължи и малко след това Мбапе подаде много остро успоредно на аутлинията, но там никой негов съотборник не бе на нужното място, за да спаси. Шпагатът на Неймар остана на сантиметри от топката.

В 25-ата минута Мбапе също вкара, но неговото попадение бе отменено. Меси овладя технично топка на тъчлинията в средата на терена, след което без да се бави изведе Мбапе. Французинът овладя, напредна и вкара покрай излезлия напред вратар. Впоследствие обаче страничният рефер вдигна флага за засада и повторенията показаха, че е бил прав.

Малко след половин час игра сборния звезден отбор от тимовете на Саудитска Арабия получи правото да изпълни пряк свободен удар. Роналдо бе потърсен, но не успя да играе с топката и се сблъска със стража на парижани Кейлор Навас.

Главният рефер прецени да отсъди дузпа за контакта. С изпълнението се зае Кристиано Роналдо.

34' - 1:1! Роналдо не сбърка с изпълнението и вкара с мощен удар, който бе пласиран в горния ляв ъгъл на Кейлор Навас.

Около 5 минути преди края на първото полувреме Хуан Бернат бе изгонен. Малко след централната линия, макар и доста встрани - почти до тъчлинията, Бернат закъсня за топка и като последен в отбраната фаулира противников футболист, който бе на скорост.

43' - 1:2! Мбапе центрира отляво и намери в наказателното поле централния бранител Маркиньос. Бразилецът осъществи слаб, но достатъчен контакт с топката, за да я насочи презицно и да не остави шансове на вратаря.

Неймар си спечели нарушение в противниковото наказателно поле и след преглед на ситуацията с ВАР - реферът отсъди ДУЗПА. Бразилецът се нае с изпълнението, но стреля ниско, слабо и по земя, като вратарят улови.

45+6'-2:2! Роналдо получи центриране отляво и надскочи опонентите, за да засече топката с глава. След удара му тя срещна страничния стълб, но той успя да я догони и да я вкара след завъртане и мощен изстрел.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна доста интензивно и в търсене на гол от двата отбора. В 52' Мбапе стреля отдалеч, но стражът на домакинския отбор се справи и изби в корнер.

53' - 2:3! Французинът отново показа индивидуални качества и успя да се справи с противниковата отбрана. След това подаде на Рамос, който на опразнена врата вкара за 2:3!

Video edited on Kapwing

56' - 3:3! Три минути по-късно резултатът отново бе изравнен. Гонсало Мартинес центрира от корнер, а Хюн Джан засече с глава във вратата на Навас за ново равенство.

Video edited on Kapwing

Час игра, която бе белязана с ново попадение. Френският тим отново получи правото да изпълни дузпа, след като Меси стреля в ръката на противников играч. Зад топката този път застана Мбапе, който не сгреши и изведе ПСЖ напред - 3:4. 

Video edited on Kapwing

Минута след гола Кристиано Роналдо бе заменен от Матеус Перейра, с което приключи и неофициалния му дебют. Неймар, Мбапе, Меси, както и другите от титулярния състав на парижани също бяха сменени в 62'. В 70' пък Витиня опита да изненада вратаря Ал-Овайс с удар от центъра, но стражът все пак улови.

Въпреки липсата на големите звезди на терена, в 78' се стигна до пето попадение за ПСЖ. Еиктек се озова сам срещу вратаря и не сгреши за 3:5.

Video edited on Kapwing

В последните секунди от двубоя Талиска изстреля топката от далечна дистанция през краката на Данило Перейра и не остави никакви шансове на Джанлуиджи Донарума, който също влезе в игра през втората час.

Video edited on Kapwing

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Очаквано, големият фаворит на букмейкъри и специалисти за спечелването на този двубой е европейският тим. Още повече, че се очаква той да излезе с най-големите си звезди, за да бъде шоуто максимално (от което ПСЖ ще изкара и солидна финансова подкрепа).

Това ще бъде първи двубой за Кристиано Роналдо след Световното първенство по футбол. Първи мач за португалеца, след като напусна Манчестър Юнайтед. Дебютен случай, в който няма да защитава цветовете на европейски тим.

За съжаление, очакваният из целия свят с огромен интерес сблъсък няма да бъде излъчен от никоя българска телевизия.

До този момент Меси и Роналдо имат 36 мача един срещу друг. Световният шампион е спечелил 16, а европейският първенец от 2016 година - 11 (9 пъти се стига до равенство). В тези срещи пък аржентинецът е реализирал 22 попадения (и е дал 12 асистенции), докато португалецът е вкарал 21 гола (и е дал 1 асистенция).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички